Mijn naam is Ilse Uitdehaag en woon in Dordrecht. Naast mijn werk als PGB begeleider in een gezin, ben ik ook werkzaam als yogadocent voor zowel kinderen als volwassenen.

Ik heb altijd al een passie gehad voor het werken met kinderen, juist vanwege hun puurheid en enthousiasme. Na mijn studie SPH, heb ik met diverse doelgroepen kinderen gewerkt binnen de gehandicaptenzorg en de welzijnssector. Hierdoor heb ik veel kennis verworven in het werken met kinderen met Autisme, ADHD en kinderen met een ontwikkelingsachterstand op zowel sociaal- als cognitief niveau.

Toen in 2007 Hatha Yoga op mijn pad kwam, was het alsof ik thuiskwam. Ik had door mijn studie last van stress en spanningsklachten. Door yoga leerde ik weer om mijn lichaam te voelen en hier ook naar te luisteren. Nadat ik een aantal jaren lessen had gevolgd, werd het tijd voor verdieping. In 2013 heb ik de 200 uur durende Hatha Yoga Teacher Trainer opleiding afgerond bij Arhanta Yoga; www.arhantayoga.nl. Dit is een internationaal erkende yogaopleiding. Hierdoor ging er een wereld voor mij open en ontdekte ik dat je zoveel meer met je lichaam kan, dan je in eerste instantie vaak denkt. Inmiddels geef ik met veel plezier wekelijks les bij Karibu Yoga; www.karibuyoga.nl. Hier verzorg ik zowel een milde (mindfullness)- als een meer dynamische yoga les voor volwassenen.

Uiteindelijk ontstond zo ook het idee om mijn ervaring in het werken met kinderen te combineren met mijn passie voor yoga. In 2014-2015  heb ik de erkende opleiding voor kinderyoga docent afgerond bij Pureyoga; www.pureyoga.nl. Tijdens deze opleiding leerde ik vooral weer het eigen kind in mezelf ontdekken, waardoor uiteindelijk Kidsbalanz ontstond. Voor mijn website heb ik me laten inspireren door de natuur. Als kind opgegroeid op een boerderij, voelde ik me al op jonge leeftijd erg verbonden met de natuur. Ook tijdens mijn kinderyoga lessen zie je dit terug komen. Mijn doel is om kinderyoga steeds meer op de kaart te zetten, via kinderdagverblijven, BSO’s, basisscholen en yogascholen, zodat steeds meer kinderen de positieve effecten van yoga mogen ervaren. Ik hoop via mijn lessen kinderen een stukje rust, lichaamsbewustwording, zelfvertrouwen en speelsheid mee te geven. Ingrediënten waardoor het kind gemakkelijker kan omgaan met de drukke wereld om hen heen.

Opleidingen/trainingen:

  • Sociaal Pedagogisch Hulpverlener (SPH) (2004-2009)
  • Klassieke Hatha Yoga 200 uur, Arhantha Yoga Teacher Trainer (2013)
  • Docent Kinderyoga, Pure Yoga (2014-2015)
  • 1- daagse workshop: Yoga voor bijzondere kinderen, Pure Yoga/de Kinderyogajuf. (2015)
  • Mindfulness Training MBSR, www.mindfulcentrum.nl (2015)
  • 2- daagse workshop: Tieneryoga, www.dolfijnwellness.nl (2016)
  • Bijscholing Yoga voor ouderen, www.samsara.nl  (2016)

KvK nummer: 64893766

In samenwerking met Karibu Yoga

141214-def-logo-vierkant516650

Bastionstraat 13, Breda

www.karibuyoga.nl